23948sdkhjf

Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Karin Fransson tog emot utmärkelsen under stående ovationer. 

Motiveringen lyder;

"Med sin gärning är hon en föregångare genom att sätta säsong i centrum, visa på nytänkande, stort engagemang, hantverksskicklighet och grön gastronomi. Detta kombineras med att aldrig kompromissa med råvaran kvalitet och ursprung.

Tillsammans med en vilja att alltid utvecklas och blicka framåt, och förmågan att dela med sig av sitt kunnande till andra matlagare och en matintresserad allmänhet är hon en mentor och förebild.Årets mottagare av Hederspriset har under mer än tre decennier bidragit till att utveckla svensk gastronomi såväl regionalt som nationellt och flyttat fram dess positioner internationellt".

Karin Fransson föräras priset för sin långa karriär, nära fyra decennier, i gastronomins tjänst. 

Maria Pettersson, vice ordförande för Svenska Kockars Förening, tillade vid utdelningen av priset att Karin Fransson är en sann förebild och att det var en stor ära att dela ut priset till just denna föregångare inom svensk gastronomi.

Artikeln är en del av vårt tema om Restauranggalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063