Program GastroNord 24-27 april 2018
TISDAG 24 APRIL
Kl. 10.00- 13.00 Chaine des Rotisseurs
Catarina Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaine des Rotisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.
Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion
Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?
Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.
Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost
Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med 4 VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.
15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion
Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.
Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.
ONSDAG 25 APRIL
Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion
Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.
Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om
Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.
Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion
Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Klas Lindlom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.
TORSDAG 26 APRIL
Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion
Matsalsarbetets professionalisering.
Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.
Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat
Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.
Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille
Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.
Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion
Johan Hyltner; vd på Nobis Collection Besöksnäringen växer; hur ska behovet av utbildad personal tillgodoses? Svaren får ni in intervjun med Lisbeth Rauden
Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren
Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden
FREDAG 27 APRIL
Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion
Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.
Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv
Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.
Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion
Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?
Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats
Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.