Filip Fastén för Gooh
Agrikultur och kocken Filip Fastén tar fram två färdigrätter tillsammans med Gooh: Kyckling, grönkål med jordärtkockssås och potatispuré smaksatt med citronzest samt en köttfärsbiff, vitkål med messmörssås och potatispuré med muskot.
– Min matfilosofi, som är själva hjärtat i restaurangen, bygger på min kärlek till den naturliga produkten och riktigt bra råvaror. Maträtterna som jag har tagit fram tillsammans med Gooh är resultatet av den kärleken och en nypa inspiration från min mormors mat, säger Filip Fastén, kökschef på Agrikultur i en kommentar.
Filip Fastén har tilldelats utmärkelserna ”Årets Kock 2014” och ”White Guide Rising Star 2016” och har verkat i restaurangbranschen sedan 15-årsåldern.
I dag driver han restaurang Agrikultur i Stockholm tillsammans med två kollegor samt Bar Agrikultur på Södermalm i Stockholm och Krusmyntagården under sommaren på Gotland.
Rätterna lanseras i butik under februari 2018.