23948sdkhjf

Risifrutti drar ned på sockret

Målet är att minska med en fjärdedel.

Det populära mellanmålet risifrutti ändrar recept för alla varianter och minskar därmed den totala mängden socker, både det naturliga och det tillsatta, med 14 procent.

Enligt Orkla, företaget som tillverkar risifrutti,är förändringen ett svar på den debatt som pågått om socker i mat men även ett resultat av att konsumenterna smak har ändrats med tiden.

– Som ett första steg minskar vi nu det tillsatta sockret i Risifrutti med 14 procent. Inom tre år är ambitionen att minska det tillsatta sockret med totalt 25 procent. Smakpreferenser förändras över tid och genom att successivt minska mängden socker vänjer sig konsumenterna och vi bidrar till en bättre folkhälsa, säger Joakim Wictorin, marknadschef i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125