23948sdkhjf

Skådis-krögare satsar på turkisk fine fast food

Kebaben är missförstådd i Sverige anser Mahmut Suvakci som öppnar döner-restaurangen Çok på Hornsbergs strand i Stockholm skriver mitti.se.
Mahmut Suvakci tar avstånd från vanligt förekommande kebab som anrättats på fryst köttfärs blandad med potatismjöl. Han förklarar att kebab är ett familjenamn för flera rätter. Själv använder han färskt kött från lamm och kalv som råvara som skivas det i lövtunna bitar och pressas.

För att garantera den turkiska profilen har anställt en döner-specialit från Turkiet. Mahmut Suvakci driver även Lily’s burger på Hornsbergs strand med skådespelaren Joel Kinnaman och har själv även spelat med i många filmroller. Senast i lovordade Måste Gitt som hade premiär i början av året. Till mitt.se förklarar han hur han hinner:

"– Ibland får jag trolla såklart. Men jag gör två saker som jag älskar och där man aldrig blir färdigutbildad. Även om jag har mycket att göra så kommer jag aldrig att sluta med något av det. Jag lever min dröm, säger Mahmut Suvakci."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047