Grand Hôtel lockar hem toppkock från USA
Gabriel Ask har främst ansvarat för framgångsrika lyxhotellsatsningar i USA, bland annat på Bellagio i Las Vegas, Faena Hotel i Miami, Montage i Beverly Hills och Newport Beach-resorten Pelican Hill.
– För mig utgör köket stommen för ett bra hotell. I USA har jag haft utrymme och muskler att verkligen skapa matupplevelser utöver det vanliga och jag har alltid sagt att om något skulle få mig att flytta hem så skulle det vara för att arbeta på Grand Hôtel, säger Gabriel Ask.
Hans uppdrag på Grand Hôtel omfattar Verandans frukost och restaurang till room service, Cadierbaren, fest- och konferensvåningen.
Tillsammans med ett 40-tal kockar har han redan börjat utveckla hotellets kök. Först ut är Cadierbarens populära Afternoon Tea därefter står Terassen på tur.samt ett nytt koncept för Cadierbaren .
– Tacksamt nog har jag här på Grand Hôtel haft turen att få arbeta med den mest kompetenta personalen i min karriär hittills, säger Gabriel Ask.
– Gabriel är en drömrekrytering och vi är väldigt glada över att ha kunnat locka honom hem till Sverige, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.