23948sdkhjf

Foodtail, nytt möte mellan mat och drink på Penny&Bill

Dags för lite nya matvanor på nyåret? På Penny & Bill som öppnade i veckan lanseras en ny kombo: Foodtails, vilket innebär att man kan välja att matcha mat med cocktails genom hela måltiden. En av kreatörerna bakom konceptet är Henrik Nordström.
Penny& Bill som ligger mellan Stureplan och Östermalmstorg i Stockholm lanserar förutom begreppet foodtail även huvudstadens första gastrobar enligt egen utsago. I baren, serveras lättare rätter ihop med cocktails i nya smakkombinationer, de senare skapade av cocktailmästaren Johan Evers.

– Penny & Bill är snarare en symbios av en restaurang och en cocktailbar, där lättare rätter och cocktails kompletterar varandra smakmässigt.

I lokalen arbetar bartenders och kockar sida vid sida. Maten utgörs av lättare rätter, framför allt fisk och skaldjur från rawbaren men även råvaruspett i olika utföranden som grillas över öppen eld. Hantverket i båda yrkeskategorierna betonas. Serveringspersonalen har specialutbildats i konceptet med målsättningen att att de ska fungera som guider snarare än den traditionella servisen.

Alkoholfria drinkar har en självklar plats i menyn och finns som alternativ i kombination med samtliga rätter.

Penny& Bill drivs av familjeföretaget Lux koncernen där Lux dag för dag, B.A.R. och EAT ingår. Johan Evers är en av Sveriges bästa bartenders och bland topp 10 i bartendertävlingen World Class 2016. Han har tidigare jobbat på Ling long och Corner club.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063