23948sdkhjf

Vinnar-meny signerad Årets Unga Kock 2017

Sex finalister tillagade en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg i när Årets Unga Kock avgjordes på måndagen. Råvarukorgens obligatoriska råvaror bestod av hel gös, blåmusslor, lammstek med ben, potatis, purjolök, savoykål, en färsk ört, äpple, hjortron samt mörk och vit choklad.
Magnus Åkerströms segermeny i Årets Unga Kock 2017.

Magnus Åkerström,Stadshuskällaren, Stockholm, korades den 27 februari till Årets Unga Kock 2017 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med 5 andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg. Tävlingen är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen i Frankfurt, Tyskland den 8 september. Ett 20-tal kockar från hela världen blir hans medtävlare. På andra plats kom Ebba Nordin, Upper House, Göteborg och på tredje plats Hampus Fors, Swedish Taste, Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062