Tomas Gustavsson är årets Sous Vide-kock
Årets Sous Vide kock 2017 är Tomas Gustavsson som segrade i finalens som idag avgjordes på Restaurang Expo 2017 i Kista. Vinnaren är verksam på Pembert&Gustavsson i Malmö och sedan länge medlem i regionkocklaget Skåne Kulinar .
Tomas vinnarrätt bestod av lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött , karlj-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad kyckling ”dashi” med Karl-Johan-svamp, miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och pepparrot och en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.
Fakta Tomas Gustavsson:
Vunnit OS Guld med Skåne Kulinar 2016.
Guldmedaljör vid VM i Luxemburg november 2014.
Semifinal i Årets Kock 2013.
Sveriges representant i Nordic Chef 2013, där han kom på fjärde plats.
Vann Vassaste Kocken 2008, kom tvåa 2009.
Lagkapten i Skåne Kulinar, medlem sedan 2006.