Sveriges yngsta korvmakare ska koras
Sex unga finalister är nu klara för finalen av Sveriges yngsta korvmakare på Korvfestivalen i Stockholm den 12-13 mars. Spännande kryddningar och oväntade ingredienser är genomgående för receptbidragen där de tävlande är mellan 6 och 10 år. Vad sägs till exempel om nötkorv med chili, kakao och äpple?
Tävlingens avgörs i samband med den stora Korvfestivalen i Stockholm, på NackaStrandsMässan den 12-13 mars, ett evenemang som arrangeras av Korvakademien för att främja korvens anseende och stärka korvens roll i vår matkultur och öka sortimentet av kvalitetskorv.
En jury från Korvakademiens styrelse kommer att bedöma de sex finalistkorvarna utifrån smak, utseende, konsistens, påhittighet och hållbarhet.
Vinnarens recept kommer sedan att bli det nya tillskottet i Garants ekologiska korvfamilj och lanseras lagom till årets grillsäsong.
– Självklart kommer vinnaren även att få sitt namn på korvpaketet, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp.
Följande finalister tävlar i Sveriges yngsta korvmakare 2016:
Matilda Creech, 6 år från Nynäshamn i Stockholm.Tävlingsbidrag: Kycklingkött, oliver, paprika, blandade bönor, ost, salt, peppar.
Elliot Axelsson Zanderin, 9 år från Lund i Skåne.Tävlingsbidrag: Nötkorv med kakao, chili och äpple.
William Busch, 9 år från Lidingö i Stockholm.Tävlingsbidrag: Vildsvinskorv - vildsvinskött, ister, potatis, salt, peppar, ramslök, vitlök.
Benjamin Skoog, 7 år från Karlstad i Värmland.Tävlingsbidrag: Tofu, färsk basilika, soltorkade tomater, olivolja, potatisstärkelse, salt och fem olika sorters peppar.
Elliot Rommel, 10 år, från Mölnbo i Södertälje.Tävlingsbidrag: Kyckling, färska tomater, svarta oliver, fetaost, färsk vitlök, salt, svart peppar, timjan.
Emil Billinger, 8 år, från Älvsjö i Stockholm.Tävlingsbidrag: Texaskorv - Nötkött, mald majs, vitlök, lime, chipotle kryddmix, salt.
Tid och plats för tävlingen: Korvfestivalen på NackaStrandsMässan utanför Stockholm, 12 mars klockan 11-13.