Årets Konditor är Anders Oskarsson
Anders Oskarsson från Oskarshamn utsågs till Årets Konditor som avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen i lördags. Han har bland annat tidigare tävlat med svenska svenska kocklandslaget i Luxemburg och tagit silver.
– Det här känns otroligt! Det har varit två hektiska dagar och många månaders enorma förberedelser. Idag föll allt på plats och jag är extra nöjd med min innovativa tolkning av prinsessbakelsen där jag fick ta ut svängarna och visa min kreativitet som också gick hem hos juryn, säger Anders Oskarsson, vinnare i Årets Konditor 2015.
Årets Konditor avgjordes under två dagars tid, inför publik. Finalisterna tävlade i fyra olika moment, de skulle skapa en våningstårta med minst tre våningar, en tartalette, två olika praliner samt ett hemligt klassiskt bakverk i ett modernt utförande. De tävlande bedömdes av två jurygrupper, en smakjury och en metodjury. Jurygrupperna bedömde konditorernas bidrag efter smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet.
På andra plats kom Frida Leijon, från Uppsal, konditor på Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala.
På tredje plats kom Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort Stockholm i Stockholm.
Övriga finalister var Diana Lund
och Weilu Wang.