Stjärnkocken på slottet, Fredrik Eriksson
Hör kocken Fredrik Erikssons berätta om upplägget inför prinsbröllopet.
Fakta:
• 5 ugnar har specialinstallerats i en ugnsstation för att bygga ett minikonditori.
• Totalt 40 kockar och konditorer jobbar tillsammans på lördag.
'
Dessert och bröllopstårta
• Konditor Mattias Ljungberg står för desserten.
• Fem personer jobbar med desserten tillsammans med Mattias Ljungberg.
• Tre jobbar med desserten, ytterligare två personer är med och skär upp tårtan, totalt cirka 10 personer.
• Tårtan är en gåva av Sveriges bagare och konditorer.
• Frida Lejon, Fredrik Borgskog och Mattias Ljungberg i Konditorilandslaget skapar tårtan.
Tumregler för bemanning vid stora middagar:
• Lika mycket personal som gäster.
• En servitör på fem gäster vid honnörsbordet.
• Den hemliga menyn finns i Fredrik Erikssons dator, bara kungafamiljen
och administrativa medarbetare på slottet har sett menyn.
• Kungen har varit med och prova ut mat och dryck i samråd med brudparet.
• Bröllopsmiddags-teamet samlas för lunch och sedan jobbar det till några timmar efter midnatt.
• Strängt fotoförbud råder för alla som arbetar under middagen, förutom professionella fotografer.
• Allt sker under rigoröst säkerhetsarbete.
https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kungens-vinkallare-ska-nog-luftas-fredrik-eriksson