Besviken Myllymäki: Jag var här för att vinna
Tommy Myllymäki erövrade, i konkurrens med världens bästa kockar, en bronsmedalj i Bocuse d ́Or. Myllymäki tog 2011 hem ett silver i samma tävling och i maj 2014 intog han segerpallen i Bocuse d ́Or Europe. Inför tävlingen i Lyon hade han endast guld i sikte ebnligt ett pressmeddelande från Gastronomi Sverige.
Tommy Myllymäki gick in i sitt tävlingskök klockan 09.10 på onsdagen. På fem timmar och 35 minuter har han tillagat och serverat två raffinerade rätter till 14 personer.
– Nu ska jag hem och ladda om, ta hand om familjen och sedan leverera ännu bättre smaker och upplevelser på mina svenska krogar. Man lär sig en hel del nytt på att tävla i Bocuse d’Or, fortsätter Tommy Myllymäki.
Det svenska teamet bakom Tommy Myllymäki var Albin Edberg, assistent/commis, Jonas Dahlbom, coach, samt Henrik Norström, President och Sveriges representant i juryn.
Priset för bästa commis gick till Finland som även prisades för bästa kötträtt. Japan fick utmärkelsen bästa fiskrätt.