23948sdkhjf

3/11 dags för Årets roligaste måndag

Om en vecka är det dags för Årets roligaste måndag. På Cirkus kommer restaurangbranschens bästa få sina utmärkelser.
– I år är det ett ökat tryck och intresse för Restauranggalan – Årets roligaste måndag, som kommer att gå igång med högtryck direkt, säger Malin Looft Nyquist, projektledare som håller i trådarna inför krogbranschens egen fest dit över 500 gäster väntas.

– Vi har finalduell på scen för Årets Servitör och dessutom en debatt med om servitörens roll. Artisten Maria Möller är konferencier och hon både underhåller och håller ihop galan.

– Det här fortsättningen för ett ständigt växande event, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på R&S. I Årets Servitör tävlar prominenta yrkesutövare. Sveriges matsalsproffs, servitörerna som verkligen är en yckelgrupp och restaurangernas frontfigurer testas på kunskaper och färdigheter.

I finalen på scen ingår praktiska matsalsmoment och teoretiska frågo, samt blindtester som är hemliga fram till tävlingsögonblicket.

– Det kommer att bli en mycket spännande finalduell, vi som tittar kommer att få nya upplevelser och ny kunskap, genom att vi lagt till interaktiva moment för publiken, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för tidningen RS, arrangör av Årets Servitör.

Tävlingen Årets Servitör arrangeras av RS (Restauranger & Storkök) tillsammans med Svenska Sommelierföreningen, Sveriges Bartenders Gille, Hotellhögskolan Grythytte Akademi och Restaurangakademien.

Finalen i Årets Servitör föregås av debatten:

Ska kocken ta över matsalen? Debatt om kockarnas intåg i matsalen och om servitörens roll.

Deltagare på diskussionen är: Anneli Öster , restaurang- och matsalsspecialist, och gästföreläsare/utbildare på RHS Restaurang & Hotellhögskolan i Grythyttan, Karina Tholin , ordförande Svenska Sommelierföreningen, Michaela Sarfati – Årets Servitör 2013, nu Head Waiter’s assistant Fat Duck, Pontus Fritiof, Kock , krögare, entreprenör, Viggo Cavling, journlist, krogkritiker och professionell gäst.

Debatten leds av Lisbeth Rauden, chefredaktör R&S.

Paneldiskussionen startar kl 16.45.
17.30 startar finalduellen Årets Servitör

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094