Fler bönder vill gå mot krogen
Bönder ser större möjligheter att sälja till restauranger. Fyra av tio svenska livsmedelsproducenter upplever att möjligheten att leverera råvaror och produkter till restauranger blivit större de senaste åren. Samtidigt efterfrågar svenska kockar och krogar svenska råvaror.
Undersökningen nästan åtta av tio av de tillfrågade livsmedelsproducenterna att tycker restaurangföretagen visar större intresse för svenska råvaror idag jämfört med tidigare.
44 procent av de tillfrågade tycker att det blivit lättare för deras företag att leverera till restaurangbranschen. Fyra procent av undersökningsdeltagarna upplever att möjligheterna har minskat.
– Att allt fler producenter ser ökade möjligheter att sälja till restauranger runt om i landet är väldigt roligt. Ett större intresse från krögarna när det gäller svenska och lokalproducerade råvaror öppnar upp för potentiella affärsmöjligheter för Sveriges livsmedelsproducenter samtidigt som det bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF.
Samtidigt som många livsmedelsproducenter tycker det har blivit lättare att sälja sina produkter till restauranger idag jämfört med för några år sedan är trenden tydlig - allt fler svenska kockar och krogar efterfrågar svenska råvaror. Enligt undersökningen upplever nästan åtta av tio av de tillfrågade livsmedelsproducenterna att restaurangbranschen visar större intresse för svenska råvaror idag jämfört med för några år sedan. Källa:DLF