Nominerade till Årets Köttkrog
Svartengrens, AG, Djuret och Rolfs Kök i Stockholm samt Meet i Göteborg. Där är de nominerade till Årets Köttkrog 2014.
I juryn sitter styckmästaren Håkan Fällman, dryckesexperten Michel Jamais och Sigrid Bárány, som vann Sveriges Mästerkock 2012.
Vinnaren presenteras den 5 februari tillsammans med listan över landets tio bästa köttrestauranger enligt juryn.
Syftet med utmärkelsen är att förutom kvalitets- och totalupplevelsen även att lyfta fram restauranger som på ett insiktsfullt och hållbart sätt hanterar och serverar kött. Viktiga bedömningspunkter utöver råvaror och tillagning är även service, vinlistor som passar till köttkonceptet samt service och personalens rekommendationer.
I Årets Köttkrog bedöms restauranger som har öppet året runt och som inte ingår i restaurangkedjor med flera krogar under samma varumärke.
Årets Köttkrog är en utmärkelse som presenteras av vinhuset Beringer där Sveriges främsta köttrestauranger bedöms. Utmärkelsen som delades ut för första gången 2012 har hittills vunnits av restaurang AG två år på raken.