23948sdkhjf

Vinnarmotiveringar och vinnare

Här är alla vinnarmotiveringar!
Årets Barkoncept – Tjoget/Linje Tio. " Passion och hantverk.Trendigt men inte pretentiöst. I en bar som genomsyras av både ambition och vision, kan man förgylla vardagen över en öl eller göra helgen komplett med en nyskapad cocktail."

Årets Krögare – Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg. " En i laget och en som leder laget på en och samma gång. En av de ledande i landet, som lär ut till unga och lyfter fram matkulturen i den egna hemstaden. Drivkraften är den goda svenska maten och målet utveckling för alla på alla fronter."

Årets Innovatör ­– Ricard Constantinou. " Förnyelse är ledordet. Nyfikenhet och entreprenörskap går hand i hand. Målet är att föra in nya matupplevelser på ett sällan skådat sätt så fler kan upptäcka matens rikedom. Det finns inte längre en matvärld utan flera."

Årets Matsalsteam ­– Sjömagasinet, Göteborg. " Omhändertagandet av gästen är optimalt. Här ser vi samarbete och team när det är som bäst och där varje medarbetare vet att vara följsam till både gästernas skiftande önskningar och matsalens ständigt växlande tempo. Det bästa värdskapet är ledstjärnan som lyser starkt."

Årets Smaksättare – BunBun Trucks, Stockholm. " Det handlar inte bara om smak för den goda smaken. Det handlar om smak för äventyret och känsla för tidsandan. Nu har ett av världens läckraste kök lyfts till en ny nivå med ett okonventionellt grepp och med full rulle i in i stadsvimlet."

Årets Krogmiljö ­– Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg." Här har en miljö skapats som konsekvent stimulerar alla sinnen. Resultatet är en matupplevelse utöver det vanliga, en verklighetsflykt med glimten i ögat, där då möter nu på ett lekfullt sätt."

Årets Hälsokoncept – Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm. " Inte bara maten utan miljön gör att du mår bra. Årstiderna präglar menyn, som har internationell inspiration. Det är hälsosamt utan ansträngning för gästen, eftersom den nyttiga maten är utgångspunkten."

Journalisternas Kock – Tareq Taylor. " En passion för mat, som förmedlas till ung som gammal, till alla var de än bor med nästan alla medel som står till buds. Det handlar om att sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik."

Årets Krog – Daniel Berlin, Skåne Tranås. " Orden har blivit till handling. Det är personligt och professionellt. Ett stort mått av mod genomsyrar den kraft som skapar unika matupplevelser och en unik atmosfär. Familjär fine-dining har sett dagens ljus långt bortom stadens puls."

Årets Leverantör – Grönsakshallen, Sorunda. " Trygghet när det verkligen gäller. Kvalitet som verkligen behövs och efterfrågas. Pålitlighet när panik står på lut. En leverantör att hämta näring från på många sätt."

Årets Framtidslöfte ­– Luqaz Ottoson, Lilla Bjers, Gotland. " Mod och kreativitet, tradition och nyskapande, kvalitet som grundar sig på val av råvaror som finns nära till hands både i hav och på land. Framtidsvindarna blåser friskt kring denna unga förebild."

Årets Sommelier – Sören Polonius, F12. " En frontfigur med charmerande utstrålning. En handledare som diskret leder rätt. En yrkesmänniska som passionerat och leende inviger andra i sitt kunskapskosmos så fort tillfället finns.".

Årets Hållbara Krog – Lilla Bjers, Visby. " Enastående ambitioner, på en enastående plats. Här förverkligas samtidens krav på årstidskopplad, närproducerad och ekologisk mat. Underbart och hållbart."

RS hederspris 2013 Örjan Klein. " En kocklegend och eldsjäl, som på hög akademisk nivå och med ett vetenskapligt förhållningssätt, alltid verkat för att höja kunskapsnivå i branschen och generöst att delat med sig sitt stora kunnande."

Svenska kockars och RS 2013 ungdomsstipendium. " För främjandet av arbetet med Sveriges unga matlagare med målsättningen att lyfta den svenska gastronomins positioner ytterligare så väl nationellt som internationellt även i framtiden."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062