Succé för sjätte Restauranggalan
På måndagskvällen den 4 november korades årets vinnare i Restauranggalan. 460 gäster samlades runt borden på Cirkus för att med spänning se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier. Kvällens konferencier var Martina Haag som med glimten i ögat och lätthet ledde prisutdelningen och den smakfulla och goda middagen signerades av Tommy Myllymäki.
På måndagskvällen den 4 november korades årets vinnare i Restauranggalan. 460 gäster samlades runt borden på Cirkus för att med spänning se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier. Kvällens konferencier var Martina Haag som med glimten i ögat och lätthet ledde prisutdelningen och den smakfulla och goda middagen signerades av Tommy Myllymäki.
– Detta är årets roligaste måndag, då de som annars jobbar hårt när andra ska äta gott och har sin egen kväll, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för Restauranger och Storkök.
Under dagen ägde också tävlingen Årets Servitör rum. Finalen avgjordes direkt på scenen där finalisterna Michaela Sarfati, F12, Stockholm och Max Callenberg, Swea Hof, Elite Plaza, Göteborg möttes i en tuff duell.
Årets vinnare är:
Årets Servitör
Michaela Sarfati, F12, Stockholm
Årets Hälsokoncept
Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm
Årets Innovatör
Ricard Constantinou
Årets Framtidslöfte
Luqaz Ottosson, Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland
Årets Smaksättare
Bun Bun Trucks, Stockholm
Årets Barkoncept
Tjoget/Linje tio, Stockholm
Journalisternas kock
Tareq Taylor
Årets krogmiljö
Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg
Årets Hållbara Krog
Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland
Årets Sommelier
Sören Polonius, F12, Stockholm
Årets Leverantör
Grönsakshallen Sorunda
Årets Matsalsteam
Sjömagasinet, Göteborg
Årets Krögare
Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg
RS Hederspris
Örjan Klein
Årets Krog
Daniel Berlin, Skåne Tranås
Se bild på vinnarna och läs mer om vinnarmotiveringarna, klicka här.