Malin Söderström kör själv
Malin Söderström tar över som ensam ägare på Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta, båda med adress Skeppsholmen i Stockholm. De tidigare delägarna Per och Sofia Gustafson lämnar samarbetet.
– För mig är det här ett tillfälle att göra en nystart med restauranger som jag verkligen tror på. Båda ställena har miljöer som är helt unika och vi kommer fortsätta att satsa på vällagad mat med svenska råvaror och rena smaker, säger Malin Söderström.
Malin Söderström är en kock med stjärnstatus. Hon har varit medlem i kocklandslaget och ansvarat för Nobelmiddagen, lagat mat i TV4, varit med i Kockarnas kamp och gett ut flera kokböcker. Hon har tillsammans med Per och Sofia Gustafson drivit Restaurangen Moderna Museet sedan år 2004 och Restaurang Hjerta sedan starten år 2010.
– Vi kommer att jobba med att utveckla paket för grupper och konferenser på Restaurangen Moderna Museet. Där finns världens möjlighet att låta konsten spilla över på tallrikarna på olika sätt. Hjerta har helt andra förutsättningar, här vill vi jobba med närheten till kajen och båtarna och den kulturhistoriska miljön, säger Malin Söderström.