Fler och fler väljer nya KRAV
– Vi är stolta över att ha lyckats med denna tuffa certifiering och fått vårt KRAV-märke. Vår personal har arbetat hårt med att uppfylla de kriterier som KRAV har ställt på verksamheten, säger Per Keller, Hotellchef, Vildmarkshotellet i Kolmården.Restaurangen på Vildmarkshotellet har i dagsläget ett KRAV-märke vilket betyder att man ska ha 25 procent KRAV-godkända produkter. För två märken krävs 50 procent och för den högsta certifieringen, tre märken, krävs 90 procent.– Vi hoppas att KRAV-certifieringen tydligt signalerar vårt gastronomiska arbete till våra matgäster. Att arbeta hållbart och seriöst med miljöfrågor kan endast göras genom oberoende certifieringsföretag, säger Per Keller.Idag finns knappt 600 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Cirka 270 privata och drygt 315 inom offentlig sektor. Ett antal av dessa är certifierade enligt de nya reglerna.