23948sdkhjf

Seminarium om klimatsmart mat

Jordbruksverket och Världsnaturfonden WWF anordnar ett seminarium om jordbruket och klimatet den 28 september i Stockholm. Mycket kommer att handla om klimatsmart mat.
Kommer jordbruket att producera förnybar energi istället för livsmedel i framtiden eftersom det är mer lönsamt? Nej, ett framtida jordbruk utan livsmedelsproduktion är inte ett troligt scenario. Helt säkert är dock att jordbruket påverkas radikalt av ett förändrat klimat.
Många intressanta talare från Sverige och andra delar av världen kommer att ge sin syn på klimatfrågan ur olika perspektiv. Seminariet är indelat i olika rubriker som Globalt och europeiskt perspektiv, Livsstil och konsumtion, Utsläppsminskningar och Anpassningar.

Moderator för dagen är Johan Kuylenstierna, Stockholm Environment Institute. Talare under de olika rubrikerna är bland andra Peter Wehrheim, DG CLIMA, Mark Driscoll, WWF:s One Planet Food Program, Kenneth Hermele, humanekolog och ekonom vid Lunds universitet, Helena Jonsson, ny ordförande för LRF, Runar Brännlund, professor i nationalekonomi vid Umeå universitet och Elisabeth Gauffin, Stabby Gård.

Lunchen som serveras under seminariet är komponerad av klimatkocken Carina Brydling och består av klimatvänliga råvaror. Carina Brydling är på plats berättar mer om klimatvänlig mat.
En utställning i anslutning till seminarielokalen visar tekniska innovationer som syntetiskt kött, nya klimatprojekt och hur klimatcertifiering av livsmedel egentligen går till.
Var: Fotografiska museet, Stockholm
När: Den 28 september kl 9.30-16.00.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063