23948sdkhjf

Slottskarriär för Ekengren

Stefan Ekengren blir ny kreativ ledare för Mat och dryck på slotten Hesselby, Ulfsunda och Rosersberg.
Stefan Ekengren kommer närmast från Thoresta Herrgård där han arbetat som köksmästare. Han har tidigare arbetat på Ulriksdals Wärdshus, Krägga Herrgård, Sigtuna Stadshotell och Hotel Borgholm. Stefan har även tävlat, bland annat i finalen av Årets Kock 2002 samt i semifinal ytterligare fem gånger.
Stefan kommer att arbeta med att höja det kulinariska utbudet hos de tre köken och han kommer arbeta med att förfina totalupplevelsen genom såväl service och upplevelse som maten.
På Ulfsunda Slott finns Årets Kock 2011 Tomas Diederichsen och på Hesselby Slott Fredrik Juhlin som tillsammans med Stockholm Culinary Team vann VM-guld i matlagning 2010. I årets upplaga av Årets Kock hade Tomas sällskap av ytterligare tre kockar från slotten i semifinalen, däribland Kalle Eriksson som är köksmästare på Rosersbergs Slott.
- Stefans erfarenhet, kontaktnät och sinne för detaljer och nytänk inom mat och dryck upplevelser kommer att tillföra mycket till de tre slotten och förstärka kundupplevelsen och vi är otroligt glada för att ha fått med Stefan i vårt team, säger Torbjörn Blomqvist, ägare till T Blomqvist Holding AB som äger de tre slotten.
- Jag kommer arbeta nära köksmästare, restaurangchefer samt hotelldirektörer som en form av coach och idéspridare för att vi tillsammans ska positionera dessa slott som de bästa i landet med hög profil både vad gäller mat, dryck och totalupplevelse. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med de duktiga teamen på dessa fantastiska anläggningar skapa detta. avslutar Stefan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156