23948sdkhjf

Chokladsilver till Malmö

Oialla, en choklad gjord på vilt växande kakaobönor som Malmö Chokladfabrik tillverkar åt den danske chokladmästaren, Bojesen vann en silvermedalj i Academy of Chocolates årliga chokladtävling.

Varje år utser Academy of Chocolate i England världens bästa


choklader. Tävlingen anses av många vara ”Choklad-VM” och i år deltog över 700


bidrag. Genom Malmö Chokladfabriks silverplacering har Sverige tagit en plats i


toppskiktet av världens chokladtillverkare.Under tävlingen bedöms bland annat chokladens utseende, där


man tittar på glans, färg och annat som ger en uppfattning om hur väl


tempererad och stöpt den är. Dessutom bedöms konsistensen utifrån smältpunkt,


hur chokladen smälter i munnen och hur den beter sig efter smältning.


Självklart har också smak och doft betydelse för det totala omdömet.– Vi är stolta över utnämningen och hoppas kunna börja sälja


produkterna på svenska marknaden i augusti/september. Med denna utnämning har


vi fått ännu en bekräftelse på att vårt hårda och envisa arbete gett utdelning,


säger Peter Hansson, vd för Malmö Chokladfabrik, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063