23948sdkhjf

Glassigt miljöengagemang

Ben & Jerry’s har varit aktiv i samhälls- och miljöfrågor i över 25 år. Med den nya fairtradecertifierade glassen Nordic Water Peace vill företaget skapa debatt och öka medvetenheten om Östersjöns allvarliga situation. Glassen är en del i samarbetet med Världsnaturfonden WWFs projekt ”Rädda Östersjön”. Glassen säljs exklusivt på den nordiska marknaden. Just denna glass är fylld med sweet cream-glass, chokladfudge, chokladkex och fredsmärken av choklad.
Glassen Nordic Water Peace är startskottet på ett år fyllt av Östersjörelaterade aktiviteter och insamlingar. Norden blir dessutom till en arena för en sommarturné. Pengarna som Ben & Jerry’s lyckas samla in under sommaren går oavkortat till WWFs arbete för att förbättra Östersjöns ekologiska balans och göra innanhavet lika mumsigt som Nordic
Water Peace.
Världsnaturfonden WWF och Ben & Jerry’s lovar att dra sitt strå till stacken och utmanar alla att hjälpa till. På www.wwf.se finns möjlighet att surfa in och kryssa i vilka löften man lovar att uppfylla. Det kan vara allt ifrån att köpa rengöringsmedel eller fisk som är miljömärkt till att sätta en Östersjövimpel på Facebook-profilen eller båten. Under 2011 kommer samtliga Ben & Jerry’s produkter som säljs i Europa att fairtrade-certifieras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078