23948sdkhjf

Wasa Allé KRAV-certifierad

Wasa Allé i Göteborg satsar ytterligare på konceptet ”svensk ekogourmet” och KRAV-certifierar sin restaurang enligt de nya reglerna.

– Det är ett mycket naturligt steg för oss och vi är väldigt stolta över vårt KRAV-märke, säger Mats Nordström, krögare, Wasa Allé.Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror.– Vi vill verkligen kunna leva upp till vårt KRAV-märke och när vi känner att det finns tillräckligt med KRAV-certifierade produkter så kan vi säkert klara två märken, säger Mats Nordström.Ett, två eller tre KRAV-märken får enbart användas av restauranger som är KRAV-certifierade. I korthet innebär certifieringen att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts certifiering.KRAV-certifierade restauranger har funnits sedan 1997 och i år infördes ett graderingssystem med möjlighet till ett, två eller tre KRAV-märken.Fakta:Ju fler KRAV-märken, desto mer KRAV-godkända råvaror:


• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter


• Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter


• Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283