23948sdkhjf

Gotländskt samarbete

Ejmunds gård och restaurang 50 kvadrat på Gotland inleder köttsamarbete. Först ut är en gemensam köttbutik skriver Gotlands Tidningar.

- Vi kommer att jobba långsiktigt men planen är att vi ska kunna sälja


även färdiglagad mat i till exempel lunchlådor, säger Fredrik


Malmstedt, ägare av 50 Kvadrat.Den gamla styckningscentralen i


källaren på Coop på Öster centrum i Visby har stått tom under många år.


Men nu vill Odd Norman och Fredrik Malmstedt få i gång sin produktion


där.- Vi saknar


helt enkelt en köttbutik i Visby, säger Fredrik Malmstedt. Det blir


nötkött producerat på Gotland och i förlängningen kan det också bli


lamm och gris. Samtidigt vill vi lära ut hur man lagar till sin mat på


ett nyttigt och enkelt vis.Detta vill han göra med hjälp av sina


kockar som är anställda i restaurangen. Kunden ska kunna välja vilken


köttbit man vill ha och sedan få den tillagad i butiken.- Istället


för att skynda hem och laga kvällsmaten ska man kunna köpa den


färdiglagad till ett humant pris, säger Fredrik Malmstedt.Odd Norman, som driver Ejmunds gård i Roma, är glad och nöjd med samarbetet.- Detta


är positivt och det kommer att bli bra, säger han. Vi ska jobba oss


fram till en bra produktion och börjar med styckningen av köttet.Tanken är att det ska bli en manuell köttdisk i butiken.- Där ska man också kunna få tips och idéer om tillagningen av personalen, säger Fredrik Malmstedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062