Gotländskt samarbete
- Vi kommer att jobba långsiktigt men planen är att vi ska kunna sälja
även färdiglagad mat i till exempel lunchlådor, säger Fredrik
Malmstedt, ägare av 50 Kvadrat.Den gamla styckningscentralen i
källaren på Coop på Öster centrum i Visby har stått tom under många år.
Men nu vill Odd Norman och Fredrik Malmstedt få i gång sin produktion
där.- Vi saknar
helt enkelt en köttbutik i Visby, säger Fredrik Malmstedt. Det blir
nötkött producerat på Gotland och i förlängningen kan det också bli
lamm och gris. Samtidigt vill vi lära ut hur man lagar till sin mat på
ett nyttigt och enkelt vis.Detta vill han göra med hjälp av sina
kockar som är anställda i restaurangen. Kunden ska kunna välja vilken
köttbit man vill ha och sedan få den tillagad i butiken.- Istället
för att skynda hem och laga kvällsmaten ska man kunna köpa den
färdiglagad till ett humant pris, säger Fredrik Malmstedt.Odd Norman, som driver Ejmunds gård i Roma, är glad och nöjd med samarbetet.- Detta
är positivt och det kommer att bli bra, säger han. Vi ska jobba oss
fram till en bra produktion och börjar med styckningen av köttet.Tanken är att det ska bli en manuell köttdisk i butiken.- Där ska man också kunna få tips och idéer om tillagningen av personalen, säger Fredrik Malmstedt.