Nya kriterier för Nyckelhålet
En hälsosam
och god måltid som det är enkelt för restauranggästen att hitta fram till - det
är det syftet med nyckelhålet på restaurang. En av förändringarna i den senaste revideringen av
kriterierna är att fler restaurangkategorier läggs till. Bland annat
finns det nu kriterier för smörgåsmåltider på caféer.Det blir
också flexiblare regler när det gäller tillbehör. Ett exempel är att en
restaurang som inte serverar bröd till måltiden nu inte behöver införa det. De nya
kriterierna omfattar också en ändring när det gäller dressingar, med tydligare
fokus på fettkvalitet samt ett krav på fullkorn i enklare måltider. En övergångsperiod
om nio månader gäller för förändringen av kriterierna och restaurangerna har
till i slutet av augusti 2011 på sig för att genomföra ändringarna. Hela
kriteriedokumentet och mer information om certifierade restauranger finns på ttp://www.nyckelhalsrestaurang.se.