23948sdkhjf

Farlig och sexig mat istället för husmanskost

Feeling hot, hot, hot? Tja, Nicky Woods gör det säkert. Förra månaden skördade den 37-årige engelsmannen från Grantham i Lincolnshire vad han trodde var världens starkaste chili. Senare tester som gjordes av universitetet i Warwickshire visade sig att chilin hade 1.067.286 på Scoville-skalan, vilken är en skala som används för mätning av chilipeppars smakstyrka (Tabascosås har bara 5000). Med anledning av upptäckten tar flygsökmotorn för billiga flyg skyscanner.se en titt på de 5 mest extrema maträtterna runt om i världen.

Den starkaste
Nicky Woods och hans fru Zoe, medgrundare av Fire Foods, gav sin enorma chilifrukt namnet "Infinity" på grund av den kvardröjande och starka inbördes värme som chilin ger. Infinity-chilin finns nu tillgänglig som sås i 150 ml flaskor, för de som är modiga nog att prova. Eller flyg till London och ät en god kryddstark curry, som numera är en av engelsmännens populäraste maträtter.

Den mest illaluktande
2004 utvecklade forskare vid universitetet i Bedfordshire en elektronisk näsa för att analysera olika ostlukter och fastställde, tillsammans med en panel av 19 människor, att den franska mjukosten Vieux Boulogne är världens mest illaluktande. Lukten av Vieux Boulogne visade sig faktiskt vara starkare än Epoisses de Bourgogne, en ost som stinker så mycket att den är förbjuden att tas med på kollektivtrafiken i Frankrike.

Den farligaste
Fugu (blåsfisk) är en urgammal japansk delikatess som faktiskt är livsfarlig att äta, om den inte tillagas på rätt sätt. Fisken bär på dödliga mängder gift i sina organ, särskilt i lever och äggstockar. Även om statistiken varierar, så tros Fugu ha en genomsnittlig dödlighet på 6,8 procent och de flesta av dessa fall är amatörfiskare som har ätit av sin egen fångst.

Den dyraste
Cristiano Savini, en tryffeljägare från Toscana i norra Italien, gjorde sitt livs största fynd i januari 2007 när han hittade en enorm vit tryffel på 1,5 kg. Cristiano och hans far, Luciano, fann tryffeln med hjälp av med hunden Rocco och sålde den kort därefter på en casinoauktion i Macau för hela 330 000 USD.

Den sexigaste
Sushi är känt för sin färgstarka och konstnärliga presentation, som anses vara en aktad konstform i Japan. Vissa matställen tar sushikonsten till en ny nivå med Nyataimori - sushi serverad på en naken kvinnas kropp. Men restauranger som serverar Nyataimori (eller den manliga motsvarigheten Nantaimori) är extremt sällsynta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082