Fyra av tio tar gärna en bulle
Fyra av tio anställda tar gärna en bulle till kaffet. Det visar en undersökning från Previa där 70 000 anställda över hela Sverige har deltagit. I undersökningen svarade 57 procent ja på frågan om de oftast undviker sötsaker som godis, läsk och kaffebröd. 43 procent svarade nej på samma fråga. I Värmland svarade nästan hälften, 49 procent, att de inte undviker sötsaker. Minst benägen att falla för suget tycks de anställda i Dalarna vara. Där anger 39 procent att de inte undviker godis, läsk och kaffebröd.– Pauser fyller en viktig funktion under arbetsdagen. Det ger tid för återhämtning, socialt utbyte och informella kontakter med kollegor, kommenterar Urban Svensson, företagsläkare och medicinskt ansvarig vid Previa.Kanelbullens dag är instiftad av Hembakningsrådet och firades första gången 1999. Syftet är att hylla hembakartraditionen genom att lyfta fram det traditionella bakverket.