23948sdkhjf

Korven hyllas på Riche

Mellan den 16 och 21 februari presenterar Restaurang Riche sin årliga hyllning till korven. Det är fjärde året som Korvdagarna genomförs på Riche.

Sedan debutåret 2007 har korvkulturen sakta vunnit mark och allt


fler Stockholmare upptäckt den så ofta missförstådda delikatessen, menar man på Riche.Alltsedan 1945, då Tore Wretman tog över restaurangen, har Riche varit intimt förknippad med husmanskosten där korven har sitt naturliga hem. Ambition med korvdagarna är att servera kvalitetskorv och erbjuda ett mer spännande och välsmakande alternativ till de ofta lite trista och enkelspåriga varianterna på korv. – Det finns så mycket mer än varianter på falu- och varmkorv. Det finns en rik korvtradition som behöver förvaltas och presenteras för en ny publik. Jag vill tipsa om den brittiska Cumberlandkorven, en fläskkorv kryddad med svartpeppar och muskonöt, som blir lite av årets huvudnummer, säger Peder Lindh, restaurangchef på Riche. Korvmenyn på Riche:- Fisk och skaldjurskorv med picklade vintergrönsaker, tryffelblomkålscreme och skaldjurssås- Knacker med surkål, pepparot och Dijonsenap- Blodkorv med anklever-lapskojs och karamelliserat äpple- Lammsobrasada med dadlar, Pancetta, rödlöksmarmelad och potatis och jordärtskockspuré- Viltsalami med grillat sidfläsk, lökcreme och rostade jordärtsskockor- Skånsk fläskkorv med gulbetor, mandelpotatis och senapscreme- Cumberlandkorv med potatispuré och Cumberlandsås - (the Cumberland sausage comes from british butchers Taylor and Jones)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062