Mannerström dukar upp för filmfest
Festivaltältet är festivalens publika fest- och mötesplats.– Det här är ju en helt ny arena för oss. Det ska bli jätteroligt att erbjuda riktig matkvalitet till festivalbesökarna. Jag är väldigt filmintresserad och kommer att inspireras av det. En av mina favoritfilmer med mat inblandad är Döden i grytan. Även Ratatouille har en del att säga om hur det går till i ett restaurangkök, även om jag inte tycker att råttor ska laga maten, säger Leif Mannerström.Festivaltältet håller öppet hela dagarna under festivalperioden och rymmer såväl ett fyrtiotal seminarier, live-soffprogrammet” Studio Draken med Orvar Säfström som programledare, filmquiz samt konserter med heta göteborgsband. Till invigningskvällen kommer Leif Mannerström att komponera en speciell invigningsmeny som kan avnjutas medan man på stor duk tittar på invigningsceremonin från galabiografen Draken strax intill. På den ordinarie tältmenyn, som spikas i januari, kommer Leif Mannerström sedan att erbjuda köttbullar med pressgurka och annan klassisk husmanskost, pasta, fisksoppa och linssoppa – stjärnkrogsmat till ett pris under hundralappen. Och om någon av festivalens celebra gäster ska bjudas på lokal så står Sjömagasinet redo. – Vi är vana vid den typen av gäster. En fin skaldjursbuffé, eller vad som nu kan tänkas efterfrågas, fixar vi fram hur lätt som helst, säger Leif Mannerström.