23948sdkhjf

15 lyckliga vinnare på Restauranggalan 2009

Det blev Mathias Dahlgrens Matsal som tog hem priset Årets Krog den 2 november under Restauranggalan, vinsten motiverades bland annat av juryn med att ”restaurangupplevelsen hör till något av det bästa i världen just nu”.

Sorunda Grönsakshandel fick priset Årets Leverantör av en panel på 300 krögare och stjärnskottet Emma Erlandsson, 19 år, från PM & Vänner blev Årets Framtidslöfte. Emmas chef, Per Bengtsson på samma restaurang belönades med det fina priset Årets Krögare. Sveriges bästa barkoncept just nu är Kåken, på restaurang 1900 i Stockholm, och vackraste krogmiljön hittar man i samma stad, på Lydmar Hotel. Matjournalisternas eget pris, Journalisternas Kock, gick till Paul Svensson, aktuell med Mataktuten, för sitt pedagogiska arbete med att höja statusen på skolmåltiden. Årets förnyare är Skebo Herrgård i Skebobruk, tack vare den stora satsningen på att täcka hela matkedjan, från uppfödning av djur, till eget slakteri. Ängavallen i Vellinge premierades också för sitt långsiktiga och envisa arbete med ekologisk produktion och fick priset Årets Medvetna Krog.Det är en jury på 30 branschkunniga personer som står bakom priserna på Restauranggalan. Arrangör är branschtidningen RS – Restauranger & Storkök. – Det är andra året vi arrangerar Restauranggalan och vi har märkt en stor skillnad mot premiäråret. Fler nomineringar har strömmat in, sammanlagt nästan 200, och över 380 personer slöt upp på galan för att hylla vinnarna, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.Vinnare Restauranggalan 2009Årets ServitörCarl Frosterud, OperakällarenTävingen anordnas i samarbete med Restaurangakademien och Restauranghögskolan Grythytte akademi.Årets HälsorestaurangMatdistriktet, StockholmJournalisternas KockPaul Svensson Årets FramtidslöfteEmma Erlandsson, 19 år, kock på PM & Vänner, Växjö Priset delas ut i samarbete med Chaîne des Rôtisseurs.Årets SmaksättareMarie Laveau, StockholmÅrets BarkonceptKåken (Restaurang 1900), Stockholm Priset delas ut i samarbete med Sveriges Bartenders Gille.Årets SommelierBodil Andersson, Långbro Värdshus, StockholmPriset delas ut i samarbete med Svenska Sommelierföreningen.Årets KrogmiljöLydmar Hotel, StockholmÅrets Medvetna KrogÄngavallen, VellingeÅrets Leverantör Grönsakshallen Sorunda AB, Stockholm Årets FörnyareSkebo Herrgård, Skebobruk Årets matsalsteamRolfs Kök, StockholmÅrets KrögarePer Bengtsson, PM & Vänner, Växjö RS HedersprisKurt WeidPriset delas ut i samarbete med Svenska Kockars Förening.Årets Krog Mathias Dahlgren, Matsalen, StockholmPriset delas ut i samarbete med Sveriges Bästa Bord.Se www.restauranggalan.se för bilder på alla pristagare.Restauranggalan arrangeras av tidningen RS – Restauranger & Storkök i samarbete med tre tunga branschföreningar: Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille. Övriga samarbetspartners är restaurangguiden Sveriges Bästa Bord, Gastronomi Sverige, gastronomiska föreningen Chaîne des Rôtisseurs. Restaurangakademin och Restauranghögskolan Grythytte Akademi är dessutom med som samarbetspartners i Årets Servitör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079