23948sdkhjf

Gastronomiskt prisregn i Skåne

Lutfisk, Bondens egen marknad och ekologiska äpplen. Den 24 april delar Skåneländska Gastronomiska Akademien ut sina årliga priser, diplom och stipendier.

Totalt 16 gastronomiskt förtjänstfulla personer eller företag belönas. Däribland Eva-Kari och Jonas Ristarp på Farbror Elofs Skafferi i Billeberga med akademiens och Sveriges Bästa Bords Mårtenspris för ”en bykrog med närodlade råvaror till fantastiska rätter med smak av Skåne, Toscana och Provence”. Bertil Göranssons minnesdiplom går till Ulf Buxrud på A Keeper och the Quaich i Malmö för ”framgångsrik verksamhet som inspiratör och kunskapsförmedlare inom whiskyområdet”.Akademiens diplom går i år till Mats Johansson på företaget Den goda lutfisken i Karlshamn, Anna-Karin Hamilton och Charlotte Oredsson Norrman för sitt arbete med att marknadsföra Bondens egen marknad i Halland och Skåne, Thor Kure på Mønstergaard på Bornholm för högkvalitativ ekologisk Limosinköttproduktion samt Åke, Jesper och Jens Duvander på Conditori Duvander i Kristianstad för traditionell konditorikultur av högsta klass. Det stora forskningspriset på 100 000 kronor i samarbete med Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta tilldelas Åsa Jönsson, agr dr vid Slu i Alnarp för avhandlingen ”Organic apple production in Sweden, 2007”.Samtliga utmärkelser delas ut i samband med Skåneländska Gastronomiska Akademiens årsfest den 24 april på Grand Hotel i Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047