23948sdkhjf

Lakrits får egen festival

Det finns en för öl, whisky och flera för choklad. Nu är det lakritsen tur att få en egen festival. Den äger rum 25-26 april i Stockholm och invigs av kock och konditor Elisabeth Johansson.
»Eftersom jag jobbar mycket med desserter och bakning blev det en riktig aha-upplevelse när jag för första gången smakade lakritsgranulat. För mig öppnade det dörren för en helt ny smaksättning«, säger Elisabeth Johansson, som bland annat gett ut kokboken Lakrits, mint & choklad.

Lakritsfestivalen 2009 bjuder på mängder av delikat smakprovning, skulptering med lakrits och nyheter som isländsk lakrits. Lennart Almqvist från Ryfors Konfektyrer finns på plats för att med kåserier beskriva hur tillverkningen av lakrits går till.

Enligt Encyklopedia Britannica kommer världens bästa lakrits från Kalabrien i Italien. Där finns sedan 1500-talet familjeföretaget Amarelli som ännu idag drivs av samma adliga ätt. Under Lakritsfestivalen visar de upp sitt specialsortiment, vad sägs till exempel om lakritspasta eller lakritsschampo?

Initiativtagare till festivalen är Tuija Räsänen, ägare till Lakritsbutiken.se.
»Målet med Lakritsfestivalen är att den ska bli en årligt återkommande festlighet som samlar lakritsälskare och sprider kunskap om lakrits«, säger Tuija.

Lakritsfestivalen äger rum 25-26 april på Kammakargatan i centrala Stockholm.

LÄS MER www.lakritsfestivalen.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078