23948sdkhjf

Malmö får sin tionde Burger King

På kort tid har Burger King expanderat med tre restauranger i Malmö. Den senaste etableringen är en konceptrestaurang belägen i det nya köpcentrat Malmö Entré. I sommar är det Halmstads tur.
I och med konceptrestaurangen i Malmö Entré har nu Burger King 66 restauranger i Sverige.
»Restaurangen har ett nytt inredningskoncept som kan beskrivas som vågad och urban, vi har jobbat mycket med olika material, grafiska inslag som ger en modern och fräsch känsla«, säger Stefan Eriksson, Nordenchef på Burger King.

För franchisetagarena Armin, Nusret och Alaga Nuhanovic är det den tredje restaurangen i ordningen.
»Våra restauranger i Malmö går väldigt bra och vi känner att vi är mogna att öppna en ny. Vår ambition är inte enbart att växa utan också att finnas på de mest attraktiva platserna runt om i Malmö. Att det nya shopping- och upplevelsecentrat Entré är ett av dem är självklart«, säger Armin Nuhanovic.

Expansionen fortsätter i sommar då Burger King öppnar ytterligare en restaurang, denna gång i Halmstad. Restaurangen byggs invid Halmstad Äventyrsland på vägen ut mot turisttäta Tylösand. Det blir samtidigt den första drive-in-restaurangen i Sverige som kommer att utformas utifrån det helt nya inredningskonceptet.

»Snabbmatsbranschen är på stark frammarsch och vi tror särskilt på Halmstad. Det är en expansiv stad med stor turism och företagsvänlig atmosfär. Vi har från första början fått ett mycket positivt bemötande från berörda personer inom kommunen. Detta tillsammans med vår bedömning av efterfrågan på Burger Kings sortiment gör att vi redan nu tittar på ytterligare etableringar i Halmstad«, säger Bill Svantesson, franchisetagare på N-Express.

Sammanlagt har idag Burger King 120 restauranger i Norden, varav 66 är i Sverige, 31 i Norge och 23 i Danmark. Ambitionen är att fortsätta öka antalet restauranger med omkring 15 restauranger per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062