23948sdkhjf

Max gör bokslut av klimatet

De flesta företag gör ett per år. Vissa, som Max Hamburgerrestauranger, går längre och gör tre – ett årsbokslut, ett fettbokslut och nu senast ett klimatbokslut.
Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt fick äran att ta emot hamburgerkedjan Max första klimatbokslut vid ett besök på företagets huvudkontor i Luleå den 9 mars.

»Det var ett ypperligt tillfälle att lämna över vårt första klimatbokslut, inte minst med tanke på att 2009 är ett viktigt miljöår för Sverige. Vi har arbetat hårt med att minska vår klimatpåverkan med klimatmärkning och kompensation till 100 procent genom trädplantering i Afrika«, säger vd Richard Bergfors.

I bokslutet kan man läsa att Max under fjolåret har minskat sina koldioxidutsläpp från den egna verksamheten med 25 procent. Man har också kompenserat motsvarande 27 000 ton koldioxidekvivalenter genom att plantera cirka 90 000 träd, vilket motsvarar cirka 900 fotbollsplaner.

Sedan hamburgerkedjan började märka sin mat med koldioxidpåverkan har man sålt 66 850 fler klimatvänliga produkter jämfört med samma period året innan.

Klimatbokslutet är resultatet av ett samarbete med Det naturliga. Förhoppningen är att kunna påverka fler aktörer inom branschen att ta ansvar för sin miljöpåverkan.
»Vårt mål är att bli klimatneutrala och därför ska vi hela tiden arbeta för att minska vår klimatpåverkan. Vi driver till exempel alla våra restauranger med vindel och minskar utsläppen genom att köra miljöbilar«, säger Richard Bergfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063