Skidskyttar får eget vin
Det är Jämtlands landshövding Maggi Mikaelsson, Matakademin och Munskänkarna som har bestämt vilket vin som ska få äran att representera skidskytte-VM i vinvärlden. Valet föll på det ”lokalproducerade” vinet de Château L´Arnaude. Det är lokalt på så vis att vingårdens ägare är svensken Mats Wallin, som också äger Storhogna Högfjällshotell & Spa i Härjedalen. Men vinproduktionen sker, precis som namnet antyder, i Frankrike.»Idén fick jag vid förra årets VM i Anterselva som också hade ett eget vin. Då vi i Jämtland har så mycket lokalt producerade matprodukter att vara stolta över så tycker jag det här är ett utmärkt sätt att stärka smakupplevelsen och höja stämningen ytterligare. Det blir verkligen ett minne att ta med sig hem«, menar initiativtagaren Maggi Mikaelsson.Det röda vinet är en blandning av druvorna Cabernet Sauvignon, 30 procent, och Syrah, 70 procent, medan det vita vinet är gjort uteslutande på den vita druvan Rolle. Vinerna kommer att serveras på restaurangerna vid skidskyttestadion under hela tiden som VM pågår mellan den 8-17 februari.