Svan till salt krog
Skåne har fått sin första Svanenmärkta restaurang – Salt & brygga i Malmö. »Svanen ställer lika hårda miljökrav som jag«, säger krögare Björn Stenbeck.
»Jag har jobbat så här i 20 år och tänker inte slappna av nu. Jag och alla mina medarbetare ser verksamheten som en helhet där allt från hur maten transporteras till hur vi tar hand om städningen ska peka i samma riktning«, säger Björn Stenbeck.
År 2003 fick Björn Stenbeck tidningen RS – Restauranger & Storköks utmärkelse ”Årets krogidé” för att han var först i Sverige med att införa rökförbud på krogen. Nästa steg är att se över belysningen och sätta in ultramoderna energieffektiva lampor och spotlights.
»Björn Stenbeck är en sann eldsjäl och välkänd sedan många år för det. Han har också gjort ett fantastiskt jobb inom alla andra områden som är viktiga för hur miljöanpassad en restaurang är, alltså kemiska produkter, energi samt avfall och transporter«, säger Malin Möller, restaurangansvarig på Svanen.
På kvällen den 9 november får Salt & brygga sitt certifikat från Svanen.