23948sdkhjf

40-talister kräver guldkant

Stones-generationen är villig att betala extra för guldkantad äldremat som gör gott för hälsan, men oroar sig för brist på valfrihet. Det visar en färsk undersökning.
Det är restaurang- och storköksgrossisten Servera som har undersökt vilka förväntningar kommande generation äldre har på mat, måltider och service. Och mycket handlar om krav på valfrihet. Fyrtiotalisterna i undersökningen har lågt ställda förväntningar på maten som serveras på äldreboenden idag. Bland dem som har smakat tycker bara två procent att maten är riktigt god.
»Hela 91 procent av de tillfrågade prioriterar valfrihet och vill själva styra över vad man ska äta. Mat är för många lika med god hälsa och det är tydligt att det kommer att ställa nya krav på oss som arbetar i branschen. Det är väldigt viktigt för oss att redan nu kartlägga framtida behov för att kunna möta de här nya utmaningarna«, säger Christina Gezelius på Servera.

Kännetecken för framtidens pensionärer:
- Har ett stort matintresse och anser att rätt mat är viktigt för välbefinnandet
- Sätter gott betyg på sin egen hälsa och vill vara smala och snygga
- Anser att det är för lite valfrihet inom äldreomsorgen idag
- Tre av fyra kan tänka sig betala extra för kvalitet och service
- Oroar sig för bristande smak inom äldreomsorgen
- Räknar inte med hjälp från anhöriga när de blir äldre
- Umgås gärna med barnbarnen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094