23948sdkhjf

Färre fast i skattekoll

Var tionde restaurang i Stockholm följer inte lagen om personalliggare korrekt, visar en kommande rapport från Skatteverket. I mars misskötte sig var fjärde restaurang.
De nya siffrorna från Skatteverket visar alltså på en klar förbättring och är ett av leden för att minska svartarbete på krogen. Skatteverket har hittills i år genomfört 26 000 kontroller i hela landet.
»Det har helt klart gett utdelning. Bara första månaden efter lagstiftningen ökade vår registrerade personal med 10-20 procent. Men staten måste börja prioritera frågan«, säger Per Persson, vice ordförande i Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, till tidningen Punkt SE.

Lagen om personalliggare trädde i kraft den 1 januari i år och innebär att samtliga personer som jobbar på restaurangen ska skrivas in i liggaren för varje dag. Det gäller även för praktikanter och släktingar som arbetar gratis. Om personalliggaren inte sköts på rätt sätt kan det leda till böter på 2 000 – 20 000 kronor. Samma regler gäller även för frisersalonger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25