23948sdkhjf

Höstsvensk flygplansmat

Svartrot, vaxbönor och rotselleri. Traditionella, men ofta bortglömda, råvaror som nu lyfts fram i nykomponerade menyer ombord på Malmö Aviations flygningar.
Nyligen meddelade SAS att de ska servera mer exotisk flygplansmat. Malmö Aviation går motsatt väg och gräver där de står. Temat för höstkampanjen är svenskt och närproducerat och menyerna är framtagna i samarbete med organisationen Min Mat.
»Genom att addera ingredienser som till exempel färskost, färsk vitlöksgräs, pepparrot och örtagårdskrydda, har vi fått fram måltider med helt nya smakupplevelser«, säger Annika Melin, cateringansvarig på Malmö Aviation.

Än så länge bjuder Malmö Aviation som enda flygbolag i Sverige på en måltid på samtliga avgångar. Under hösten kan man exempelvis få sätta tänderna i en varm smörgås med kräftor och grönärtspuré eller en pastramismörgås med färskost, dijonsenap och solrosfrön. De nya menyerna gäller från och med den 15 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064