Höstsvensk flygplansmat
Svartrot, vaxbönor och rotselleri. Traditionella, men ofta bortglömda, råvaror som nu lyfts fram i nykomponerade menyer ombord på Malmö Aviations flygningar.
»Det här är ett jättespännande samarbete mellan flera svenska råvaruproducenter och Malmö Aviation. Det är ett annorlunda sätt och en ny kanal att förmedla de mervärden som svenska råvaror har«, säger Annichen Kringstad på Min Mat.
Än så länge bjuder Malmö Aviation som enda flygbolag i Sverige på en måltid på samtliga avgångar. Under hösten kan man exempelvis få sätta tänderna i en smörgås med rökt skinka och grönärtspuré eller en kyckling- och baconsmörgås med färskost, skånsk senap och purjolök.
»Dagens resenärer är mycket hälsomedvetna och kraven på råvarornas kvalitet och smak ökar ständigt«, säger Annika Melin, cateringansvarig på Malmö Aviation.
De nya menyerna gäller från och med den 15 oktober.