Landslagen laddar inför kock-OS
Av cirka 100 sökande fick fem talangfulla kockar plats i nya Juniorkocklandslaget. Nu börjar den intensiva träningen för dem och Kocklandslaget med dubbelsikte på guld i kock-OS 2008 i tyska Erfurt.
»Nytt för OS-satsningen denna gång är att juniorlaget kommer att träna parallellt med seniorerna en gång per månad. Det ger flera fördelar och sedan känns det självklart att vi ska träna tillsammans eftersom vi ju åker ned till Tyskland under samma flagg«, säger Krister Dahl.
Träningarna genomförs i Kocklandslagets träningskök på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Där finns även möjlighet för besökare att fredagar med start den 19 oktober äta delar av det seniora lagets tävlingsmeny. Från och med januari byter juniorerna kök till Högbo Bruk i Sandviken där fokus ligger på att utveckla tävlingskonceptet inför skarpt läge i Culinary Olympics i oktober nästa år.
Laguppställning Juniorkocklandslaget:
Anna Johansson, restaurang Pontus, Stockholm
Jesper Kansten, restaurang Pontus, Stockholm
Rodrigo Pérez, sistaårselev på Stockholms hotell- och restaurangskola som just nu praktiserar på Mathias Dahlgren, Grand Hôtel, Stockholm
Jonas Lagerström, Wallmans Salonger, Oslo
Jonas Carlsson, Restaurangakademien, Stockholm