Bonde besöker krog
I en vecka med start den 18 oktober pågår ”Bonde på krogen” som är ett samarbete mellan Min Mat och Sveriges bönder genom Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
»Det genuint svenska tar alltmer mark. Och vi skulle behöva bli bättre på att lyfta fram och komma närmare våra svenska bönder som ju kan förse oss med bra råvaror att arbeta med«, säger kocken Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus utanför Stockholm.
»Att äta hälsosam mat, gärna lokal- eller närproducerad utifrån omtanken om miljön och djuren blir allt viktigare för konsumenten. Samtidigt lägger alltfler mindre tid på matlagning i hemmet och väljer istället halvfabrikat, färdigmat eller att äta ute. Vår förhoppning är att bonden och kocken möts och att de brinner för samma sak, nämligen goda svenska råvaror kombinerade med härliga smakupplevelser«, säger Annichen Kringstad från Min Mat i ett pressmeddelande.