23948sdkhjf

Semifinalklara i Årets Kock

Nu är det klart vilka 24 kockar som gör upp om sex åtråvärda finalplatser i Årets Kock 2008. Semifinalerna hålls i Malmö den 19 oktober och i Grythyttan den 25 oktober.
Gös och savojkål kombinerat med ett fritt antal tillbehör och minst en mejeriprodukt (förutom smör) är vad kockarna kommer att bjuda tävlingsjuryn på under semifinalerna. Av totalt 110 bidrag återstår alltså 24.
»Vi har fått exempel på mycket god mat från många olika håll i Sverige. Semifinalfältet är en spännande blandning av nya ansikten från nya restauranger och kockar som har tävlat tidigare år«, säger juryns ordförande Fredrik Eriksson.

För skam den som ger sig. Förra årets tvåa Tom Sjöstedt från Selleri/Pontus i Stockholm och tredjepristagaren Simon Lundén från Swedish Taste i Göteborg får återigen möjlighet att spänna sina tävlingsnerver.

Här är samtliga semifinalister:
Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup
Daniel Müllern, Skafferiet – Gastronomi på Österlen, Löderup
Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Ivan Jurman, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö
Tobias Millqvist, Era 10:3 gastronomistudio, Båstad
Klas Lindberg, Restaurang PM och vänner, Växjö
Edin Dzemat, Restaurang Linnéa, Göteborg
Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg Fredrik Andersson, Hällsnäs Affärsklubb, Mölnlycke
Johan Tyrén, Gastronomi Elva, Borås
Andreas Landén Hagdahls Kök, Linköping
Magnus Persson, Långbro Värdshus, Älvsjö
Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna
Tom Sjöstedt, Pontus/Selleri, Stockholm
Johan Johansson, Den Gyldene Freden, Stockholm
Christofer Ekman, Restaurang Fredsgatan 12, Stockholm
Stefan Ekengren, Krägga Herrgård, Bålsta
Robert Friedrich, Restaurant Bagatelle, Oslo
Gudjon Sigmarsson, Hennickehammars Herrgård, Filipstad
Görgen Tidén, Hotell Lerdalshöjden/Görgen på höjden, Rättvik
Jacob Markström, Hotell Borgafjäll, Borgafjäll
Runar Thor Larsen, Bryggargatan Restaurang och bar, Piteå
Simon Laiti, Hemma Gastronomi, Luleå

Eftersom några kockar arbetar hos två av semifinaljuryns medlemmar, ordförande Fredrik Eriksson och Melker Andersson från Grupp F12, har juryn beslutat om några förändringar. Fredrik Eriksson kommer endast att leda juryarbetet men saknar rösträtt och Melker Andersson deltar inte alls. Istället tillkommer Thomas Drejing från Kronovalls Slott och Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, från restaurang Fond i Göteborg.

Läs mer om tävlingen på www.aretskock.se !
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063