Snabblyx för storstadsbor
Kreativa duon bakom krogen Vassa Eggen i Stockholm och bistrokedjan Café le fil du rasoir på tre orter i Sverige lanserar nu bröd- och delikonceptet Albert & Jack's. Bakar gör de på Stureplan.
Albert & Jack är namnen på krögarnas söner och har också en koppling till konceptets förebild som är amerikanska Dean & Deluca.
»Vi ska erbjuda vällagad mar som är kommersiellt gångbar. Ibland irriteras jag över att folk inte ställer högre krav på vad de äter«, säger Christian Olsson.
»Man ska inte behöva gå in på en 7Eleven-butik om man behöver något enkelt att äta. Därför erbjuder vi kunnig personal och de bästa råvarorna«, fyller Kristofer Sandström i.
På Albert & Jack's tvärs över gatan från Vassa Eggen vid Stureplan bakas gedigna surdegsbröd under ledning av Lars Kato, tidigare på Valhallabageriet. Inom kort öppnar Albert & Jack's nummer två på Skeppsbron 24 och trean är planerad till Nacka Forum utanför Stockholm. Totalt tror Kristofer att man landar på fyra till fem butiker i Stockholm. På sikt ska konceptet leta sig ut i övriga Sverige.
I en liten matsalsdel kan gästerna inta matiga smörgåsar och sallader, men framför allt satsar man på take away. Inom kort introduceras lättare husmansrätter och soppor. Dessutom finns specialrostade egna kaffebönor, chark, marmelader, ostar och andra delikatesser att köpa med. Kristofer beskriver idén som en saluhall i miniformat.
»Vi planerar nu för ett vinotek i butiken så att kunderna kan provsmaka viner till delikatesserna. Det blir bara viner som finns på Systemet, presenterade med varunummer. En sommelier kommer att guida kunderna«, säger Kristofer.
I lobbyplanet i kontorsfastigheten där den första Albert & Jack's ligger kommer Det goda livet att sköta konferensverksamheten för både husets företagare men även för externa kunder.