23948sdkhjf

Sveriges bästa konditori utsett

Magnus Johansson är inte bara arrangör av den årligt återkommande Chokladfestivalen på Nordiska Museet. Tillsammans med sin fru driver han även Årets Konditori – dessertbistron Xoko i Stockholm.
Utmärkelsen delades ut av guiden Sveriges Bästa Konditorier & Kaféer i samarbete med Arla Foods under Chokladfestivalen den 12 oktober. Magnus Johansson med personal har »genom ett kreativt och konstnärligt yrkesutövande bildat grunden till ett annorlunda njutningsställe för patisserie och konditori som samtidigt öppnat upp nya sätt att möta kvalitetsmedvetna gäster på ett för branschen föredömligt sätt«.

»Det är alltid trevligt med utmärkelser. Vi har kommit långt med Xoko, men jag stannar inte upp för det utan arbetar vidare för att uppnå nästa nivå«, säger Magnus Johansson, som arbetade som chefskonditor på Operakällaren innan drömmen om Xoko gick i uppfyllelse för ett drygt år sedan.

Om det är något Magnus Johansson har koll på så är det choklad. Att han är en av initiativtagarna till den årliga Chokladfestivalen på Nordiska Museet är ett utmärkt exempel på hans starka passion är för de ädla kakaobönorna. Själv gillar han den rena chokladsmaken bäst.
»Det är jättekul att alltfler skaffar sig kunskap om choklad och vi tror att det blir en riktigt välbesökt festival i år. Trenden i år är ursprungschoklad. Istället för att bara säga ”det här är en mörk chokladtryffel” talar man gärna om att kakaobönorna kommer från den plantagen i det landet. Det gillar jag!«

Sveriges Bästa Bord & Kaféer passade även på att dela ut ett stipendium på 10 000 kronor till Årets Unga Konditor. I år heter hon Emelie Lindell på Chokladfabriken i Stockholm.
»Min dröm är att öppna ett eget kafé. Men just nu satsar jag på att vidareutbilda mig i yrket Stipendiepengarna kommer jag mest troligt att använda till att gå en sockerkurs. Sockerskulpturer är ett väldigt stort intresse«, säger Emelie.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14