23948sdkhjf

Askungesaga för Årets Konditor

Juryn krävde en extra kvarts överläggning. Men sedan kunde Jennie Elmerfors från Gateau i Stockholm ta på sig segrarrocken och titulera sig Årets Konditor 2007.
För första gången i tävlingens historia blev det en kvinna som kammade hem titeln Årets Konditor – konditorernas professionella motsvarighet till Årets Kock.
»Jag ska ta tillvara på det här allt jag kan! Svårast var att hålla koll på tiden, men annars flöt det på tycker jag«, säger en glad Jennie Elmerfors, som förutom äran vinner 40 000 kronor.

Vinnarmotiveringen löd: ”Det stilrena och moderna lägger grunden för att brudparet lever lyckliga i alla sina dagar”.
»Smakerna på Jennies skapelser stod helt i en klass för sig. Och det känns helt rätt att en kvinna äntligen vinner tävlingen eftersom det är flest kvinnor verksamma i branschen«, säger juryns ordförande Tony Olsson.

Sagobröllop var temat för årets tävling som avgjordes på Chokladfestivalen på Nordiska Museet fredagen den 12 oktober. Uppgiften var att skapa en bröllopstårta, dessert samt en morgongåva i form av två praliner i en ätbar ask. Här valde Jennie att förpacka sina praliner, med smak av åkerbärskola, konjakstryffel och karamelliserade pistagenötter, i en dragbar sockervagn inspirerad av Askungen. Champagne fanns med som smaksättare i tre av finalens sex bidrag. Jennie valde att göra en champagnemousse med äppelkompott, dinkelcrumble och valnötsbrownie till dessert med namnet ”French Applemint”. Bröllopstårtan innehöll bland annat en sötsyrlig jordgubbs- och rabarberkompott på mandelbotten med vaniljflarn.

På andra plats kom Maria Grave från Bröd och Bakverk i Mölndal och tredjeplatsen gick till Jessica Ragnarsson från Handgjort Stockholm i Hägersten.

Läs mer om tävlingen här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063