23948sdkhjf

McDonald's piratkopior upprör

Hamburgerjätten McDonald´s är i full färd med att fräscha upp interiören på sina restauranger. Nu anklagas företaget för att ha köpt piratkopior av danska designern Arne Jacobsen, skriver di.se.
Det är bolaget Fritz Hansen, som tillverkar Arne Jacobsens stolklassiker, som nu river ett inredningsavtal värt flera miljoner med McDonald’s. Anledningen är att snabbmatskedjan beställt Jacobsenstolar av firman samtidigt som man även har köpt in identiska oäkta kopior.
»Vi kan helt enkelt inte samarbeta med någon som accepterar piratkopiering. Med tanke på vilka åtgärder McDonald’s tar till för att skydda sitt eget varumärke är detta mycket överraskande«, säger en upprörd Jacob Helm, VD på Fritz Hansen, i ett pressmeddelande.

McDonald’s mörkar ingenting utan erkänner att man har köpt in de billigare stolkopiorna. Upphovsrätten på den danska stoldesignen upphörde för närmare 25 år sedan, menar bolaget. Och poängterar i en kommentar till brittiska The Telegraph att McDonald’s inte gjort något olagligt eftersom det är tillåtet att tillverka kopior av kända möbler i Storbritannien.

Källa: www.di.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063