23948sdkhjf

Årets forum för trendspaning

Vilka restaurangkoncept vinner i framtiden? Anneke Ammerlaan, en av Europas mesta spanare inom måltidstrender, gästar Sverige och seminariet Dining Trends den 8 november.
Trenderna föds på toppen. Anneke Ammerlaan tar avstamp i senaste årens hausse för molekylär gastronomi. Vilken inverkan har den trenden och andra för restaurangbranschen överlag? Hur ser framtidens restaurangmarknad ut? Holländska Anneke Ammerlaan, är en av Europas mest kända trendspanare. Hon är en efterfrågad föreläsare inom mattrender, aktiv inom International Association of Culinary Professionals. Hon har ett förflutet som redaktör för en mängd gastronomiska tidskrifter. Hennes 30-tal böcker har sålt i 2 miljoner exemplar.

Dining Trends arrangeras av tidningar RS – Restauranger & Storkök och Fast Food. Steffo Thörnqvist leder seminariet som är indelat i tre block. Första blocket, Dining Trends, fokuserar på framtidens vinnande koncept. Bland annat berättar Christian Lagerlöf om Vapiano, restaurangkedjan som gör succé runt världen och som för en månad sedan kom till Sverige.

Under rubriken Etik, klimat, miljö föreläser bland andra systemekologen Annika Carlsson Kanyama. Hon forskar kring miljöeffekterna av människans matvanor – en brännande het fråga i dagens miljödebatt. Barista Fair Trade Coffee är kaffekedjan som tar stort etiskt ansvar. Grundaren Björn Almér berättar hur.

Pontus Frithiof och Christer Lingström är två av landets mest kända krögare. Pontus Frithiof har precis öppnat nytt vid Stureplan i Stockholm, Christer Lingström tar sitt bistrokoncept vidare till Strängnäs. I block tre, Stärk ditt varumärke, berättar de om strategierna för framgång och hur man utvecklar och underhåller sitt varumärke över tid.

Tobias Ekman, VD för Clarion Hotel Sign, som öppnar i februari 2008 i Stockholm, har inlett ett samarbete med New York-krögaren Marcus Samuelsson som kommer att ansvara för hotellets restaurang. Win-win för både krog och hotell, tillsammans stärker de varandras varumärken.

Läs mer om Dining Trends här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063